shadow

CABECERA MANCOMUNITAT

La Mancomunitat Intermunicipal de l’Horta Sud 茅s una Entitat local supramunicipal de car脿cter representatiu a qui li correspon l’organitzaci贸 i prestaci贸 en forma mancomunada de les obres, serveis o activitats de la seva compet猫ncia, aix铆 com la gesti贸, impulsi贸 i exercici de les finalitats encomanades pels Municipis que la integren, per a la consecuci贸 dels interessos comuns d’脿mbit supramunicipal

La Mancomunitat est脿 integrada pels Municipis d’聽Alaqu脿s, Albal, Alc脿sser, Aldaia, Alfafar, Benetusser, Beniparrell, Catarroja, Lloc Nou de la Corona, Manises, Massanassa, Mislata, Paiporta, Picanya, Picassent, Quart de Poblet, Sedavi, Silla, Torrent i Xirivella, de la Prov铆ncia de Val猫ncia. Tots ells, s’han adherit a la totalitat de les finalitats previstes en l’art. 3 dels estatuts:

  • Serveis Generals i comuns per a tots els membres:聽Informaci贸 sobre t猫cniques Administratives i de gesti贸 municipal, aix铆 com l’estudi i canalitzaci贸 de solucions a la problem脿tica dels Ajuntaments.
  • Serveis assistencials:聽Llars i Resid猫ncies de tipus social, aix铆 com instal路lacions de recuperaci贸, rehabilitaci贸 i acolliment. La promoci贸 i coordinaci贸 de serveis a les 脿rees de benestar social i participaci贸 ciutadana.
  • Serveis de Dotaci贸:聽Captaci贸, Prove茂ment i distribuci贸 d’aig眉es potables i per a reg, aix铆 com de fonts energ猫tiques. Extracci贸 de minerals, Aprovisionament, Escorxadors, Instal路lacions Esportives, Prevenci贸 i extinci贸 d’incendis i Establiment i desenvolupament, conservaci贸, millora i gesti贸 de comunicacions, transports i xarxa vi脿ria, i serveis de seguretat ciutadana.
  • Serveis culturals:聽Guarderies, Escoles, Instituts, Facultats, Escoles Especials, Centres promotors d’educaci贸 f铆sica i Campanyes Culturals.
  • Serveis de Patrimoni i Entorn:聽Parcs, Vivers, Piscifactories, Promoci贸 hostelera i tur铆stica, Conservaci贸 de patrimoni cultural, Ordenaci贸 agr脿ria, i protecci贸 de la naturalesa i ambient.
  • Serveis sanitaris:聽Consultoris, Cl铆niques, Hospitals, Laboratoris d’an脿lisis, Sanejament, depuradores, Col路lectors, Cementiris i crematoris, Neteja vi脿ria, Recollida, abocador i eliminaci贸 o transformaci贸 d’escombraries.
  • Serveis T猫cnics:聽Estudis, programaci贸 i execuci贸 d’obres i serveis, aix铆 com el control dels mateixos. Gesti贸 urban铆stica, Fixaci贸 de preus o taxes per prestacions municipals, Processament de dades, facturaci贸 i recaptaci贸.
  • Centres de desintoxicaci贸 per drogodependents, i ocupacionals per a la reinserci贸 social i laboral de persones en situaci贸 de risc o marginaci贸 social i/o persones que presenten discapacitats psico-f铆siques.
  • Altres serveis inclosos en l’脿mbit de la compet猫ncia municipal, segons els termes de la legislaci贸 de l’Estat i de la Comunitat Aut貌noma a cada moment vigent.

A m茅s la Mancomunitat d贸na suport a diverses iniciatives a favor del desenvolupament de la ciutadania i gobernanza democr脿tica i la promoci贸 de nous m猫todes de lluita contra tot tipus de discriminaci贸, impulsant un espai de formaci贸 per a dones i homes on a trav茅s del coneixement es faciliti la transformaci贸 social i es reivindiqui el protagonisme de la dona en la societat actual. En definitiva, es tracta de promoure la igualtat d’oportunitats entre dones i homes en totes les activitats relacionades amb l’exercici dels drets socials i econ貌mics.