II Curs Aparadors de la Mancomunitat Horta Sud

II Curs Aparadors de la Mancomunitat Horta Sud

La tercera edici贸 est脿 prevista per al mes de gener, donada la llista d’espera de les sol路licituds

La Mancomunitat de l’Horta Sud, en col路laboraci贸 amb la Federaci贸 Valenciana de Municipis i Prov铆ncies (FVMP), ha acollit el segon curs de escaparatismo dirigit al xicotet comer莽 de la comarca. Despr茅s de l’猫xit de la primera edici贸 la Mancomunitat ha organitzat la segona edici贸 en dues setmanes i atenent a les sol路licituds al gener es dur脿 a terme la tercera edici贸. Una vintena d’empres脿ries 鈥揺ntre ells de l’Associaci贸 de Comerciants de Xirvella- han participat en el taller de tres hores amb una metodologia eminentment pr脿ctica. Entre els objectius del workshop estava aprendre les regles per a crear un aparador que transmeta una imatge moderna i capte l’atenci贸 del vianant; con猫ixer les noves tend猫ncies en colors, materials i elements de decoraci贸; planificar i crear les tem脿tiques adequades en funci贸 del sector i grand脿ria de l’aparador, aix铆 com con猫ixer els prove茂dors als quals comprar el material per a decorar els aparadors. Eixos tem脿tics b脿sics del curs van ser la composici贸, criteris d’exposici贸 de productes, il路luminaci贸 i color, creaci贸 d’escenaris ambientals, fases d’execuci贸, planificaci贸 i programaci贸, llistat de prove茂dors鈥
El curs, completament gratu茂t, naix de les sinergies entre dues administracions, la FVMP i l’organisme supramunicipal que presideix Carlos Fern谩ndez Bielsa, per a conjuminar esfor莽os i arribar al xicotet comer莽. Les persones participants en el taller van valorar l’experi猫ncia molt positivament, sobretot de cara a la temporada nadalenca on el consum s’incrementa notablement.
La Mancomunitat t茅 en marxa diferents plans formatius per a incentivar l’ocupaci贸 i reactivar l’activitat econ貌mica comarcal.