Festa de la pilota a l’Horta Sud

Festa de la pilota a l’Horta Sud

La I Trobada de Pilota Valenciana Mancomunitat de l鈥橦orta Sud va atraure m茅s de 130 persones de 17 localitats

Els carrers, el front贸 i el trinquet d’Alc脿sser van ser l’escenari escollit per a celebrar la 鈥淚 Trobada de Pilota Valenciana Mancomunitat de l’Horta Sud鈥 patrocinada per la Mancomunitat Intermunicipal de l’Horta Sud i organitzada per la Federaci贸 de Pilota Valenciana. Set escenaris simultanis que van albergar les diferents partides entre les m茅s de 130 persones, de totes les edats, que all铆 es van donar cita. A la trobada no van faltar els clubs i escoles de 12 municipis de l’Horta Sud (Torrent, Alc脿sser, Picassent, Quart de Poblet, Picanya, Manises, Silla, Beniparrell, Alaqu脿s, Aldaia, Paiporta i Albal), destacant per l’elevat nombre de la pedrera l’escola de pilota de Torrent, acompanyats en tot moment per l’hist貌ric jugador torrent铆, Natalio. Altres veterans de la comarca no van voler perdre’s aquesta trobada i van recolzar amb la seua pres猫ncia la iniciativa de la mancomunitat, com Nemesio de Manises, Zacaries de Quart de Poblet o els jugadors de Silla, Nacho i Jes煤s, aquest 煤ltim actual campi贸 de la Lliga Bankia d’Escala i Corda.

Tamb茅 es van sumar a aquesta nova iniciativa representants d’alguns dels clubs del Camp de T煤ria (N脿quera, l’Eliana o Riba-roja) i de la Ribera Alta (Algemes铆 i Carlet).

鈥淓stem molt agra茂ts per la resposta i la participaci贸 de tots els clubs i escoles de la comarca que s’han despla莽at avui fins a Alc脿sser. Sense ells no haguera sigut possible celebrar aquesta gran festa. Des de la Mancomunitat treballem per promocionar la hist貌ria, la cultura, l’esport i les tradicions de la nostra comarca i organitzar la I Trobada de Pilota Valenciana Mancomunitat de l’Horta Sud, refor莽a aquesta aposta per l’煤nic esport valenci脿 declarat B茅 d’Inter猫s Cultural (BIC)鈥 assenyalava el president de la Mancomunitat Horta Sud, Carlos Fern谩ndez Bielsa.

Durant tota la vesprada, les persones participants van gaudir de cinc modalitats del joc de pilota a m脿 (escala i corda, galotxa, raspall, front贸 i llargues) en els carrers, front贸 i trinquet d鈥橝lc脿sser. L’alcaldessa de la localitat, Eva Zamora, va manifestar l’alegria i l’orgull que significava per al poble d’Alc脿sser poder acollir aquesta trobada i va col路laborar amb l’organitzaci贸, des del primer moment, perqu猫 la cita f贸ra un 猫xit, com aix铆 ha ocorregut. Tots els participants van rebre una samarreta commemorativa de la jornada i els clubs i escoles, un trofeu i un xec regal per a la compra de material esportiu.