El Museu Comarcal organitza un taller familiar aquest dissabte per a posar en valor l’associacionisme

El Museu Comarcal organitza un taller familiar aquest dissabte per a posar en valor l’associacionisme

El Museu Comarcal de l’Horta Sud Josep Ferr铆s March acull aquest dissabte, a les 11:30 hores, un taller familiar dirigit a p煤blic major de 7 anys. Una activitat gratu茂ta, pr猫via reserva de pla莽a fins a aquest divendres, de 90 minuts de durada. Es pot reservar pla莽a a trav茅s del correu electr貌nic museu@museuhortasud.com o del tel猫fon 961588221. Aquesta activitat 茅s complement脿ria als tallers dirigits a p煤blic de secund脿ria en la qual ja s’han apuntat m茅s de 300 persones de diferents instituts de l’Horta. L’objectiu del taller 茅s promoure els valors de l’associacionisme a trav茅s de l’exposici贸 鈥淪om S煤per, Hist貌ries de Superaci贸鈥 produ茂da per la Fundaci贸 Horta Sud i que est脿 exposada en la sala principal del museu des de principis de desembre. En els tallers s’analitza la imatge que presenten els c貌mics i el cinema d’aquests personatges 鈥揾ero茂nes i herois- per a q眉estionar-los i comparar-los amb les hero茂nes i herois del m贸n associatiu de l’Horta Sud, a trav茅s de les hist貌ries que presenta l’exposici贸.

鈥淓l teixit associatiu de l’Horta Sud 茅s un dels potencials de la comarca, un eix vertebrador que uneix als 20 municipis que la integrem i des del Museu Comarcal treballem per fer comarca i que millor manera de transmetre a les i els nostres adolescents els valors de formar part d’aquest teixit associatiu que els tallers vinculats a l’exposici贸 Som S煤per, Hist貌ries de Superaci贸鈥 afirmava Carlos Fern谩ndez Bielsa, president del Consorci del Museu Comarcal de l’Horta Sud.

La mostra al Museu Comarcal de l’Horta Sud Josep Ferr铆s March aprofundeix en el treball col路lectiu dels herois i hero茂nes an貌nimes que dia a dia dediquen el seu temps de forma solid脿ria per a transformar la realitat actual i millorar la qualitat de vida de les persones i els nostres territoris, per a construir un m贸n millor per a tots els 茅ssers humans. Catorze organitzacions i entitats sense 脿nim de lucre, formades per persones organitzades que transformen la realitat des d’脿mbits diversos: drets de les dones, diversitat funcional, cooperaci贸 internacional, inf脿ncia, medi ambient, salut, educaci贸鈥

El projecte ha sigut guardonat amb: Premi Millor Creativitat a Branded Content Social 2017, en el festival internacional de publicitat Publifestival. Premi millor Creativitat en Il路lustraci贸 Publicit脿ria Social 2017, al festival internacional de publicitat Publifestival. Premi Branded Content al Festival La Lluna 2016, festival de publicitat creativa i comunicaci贸 organitzada per l’Associaci贸 d’Ag猫ncies de Comunicaci贸 Publicit脿ria. L’artista Paco Roca, guardonat amb el Premi Nacional del C貌mic en 2015, es va involucrar des d’un primer moment amb aquest projecte que posa en valor el paper de l’associacionisme. El Museu Comarcal de l’Horta Sud, presidit per Carlos Fern谩ndez Bielsa, 茅s un dels col路laboradors de la mostra.